15 sites zoals Craigslist om dingen online te kopen of verkopen (2024)

Als je er echt van houdt om je spullen op te sommen en te verkopen op Craigslist, maar je kunt het je niet veroorloven om de nadelen ervan te negeren. Hier geven we u een lijst met andere sites zoals Craigslist in dit artikel, waardoor u al uw zorgen over het kopen en verkopen van uw oude spullen vergeet. Dus laten we deze reis beginnen door de alternatieven voor Craigslist.

Beste sites zoals Craigslist 2021

Hieronder staan ​​enkele sites die op de een of andere manier beter zijn dan Craigslist en daarom kwalificeren als alternatieven voor Craigslist.

1. eBay

Een prachtig alternatief met een aparte rubriek over het kopen en verkopen van grondstoffen. eBay biedt een breed scala aan producten, waaronder die van lifestyle, elektronica, en is misschien wel het grootste platform voor online productmarketing.

eBay-advertenties begonnen hun functioneren in het jaar 2005 als Kijiji in Canada, dat later in het jaar 2010 werd omgedoopt tot eBay-advertenties. Momenteel is het een van de meest betrouwbare namen op de markt in vergelijking met andere websites zoals Craigslist.

15 sites zoals Craigslist om dingen online te kopen of verkopen (1)

2. Facebook Marketplace

Facebook is enorm populair geworden als social media-platform om in contact te komen met uw dierbaren. Het heeft miljoenen gebruikers als een hulpmiddel om verbinding te maken met de grotere bevolking van de wereld. Het is onwaarschijnlijk dat een willekeurig persoon die niet vriendelijk is voor sociale media, weet dat Facebook ook een platform biedt voor het kopen en verkopen van allerlei soorten producten, variërend van huishoudelijke apparaten tot eigendommen, voertuigen en elektronica, enz.

Facebook Marketplace biedt u dergelijke filters die u zeker zouden helpen het bereik van uw product bij de geïnteresseerde partijen te vergroten, in tegenstelling tot andere Craigslist-alternatieven.

15 sites zoals Craigslist om dingen online te kopen of verkopen (2)

3. Locanto

Het biedt lokaal een groot bereik voor elk product of elke dienst, bijvoorbeeld het zoeken of aanbieden van een baan in een bepaald gebied, het kopen en verkopen van dergelijke goederen waar in een bepaalde gemeenschap een enorme vraag naar is.

Het unieke van Locanto boven andere Craigslist-alternatieven is dat het banden heeft met een aantal lokale dienstverlenende websites zoals Yalwa.com en Askala.com met een enorm klantenbestand, afgezien van een enorm productassortiment dat u helpt bij het verkrijgen van verbeterde en beter gelokaliseerde zoekopdrachten resultaten. Afgezien daarvan is Locanto volledig gratis te gebruiken, dat wil zeggen dat het geen kosten heeft voor registratie en voor toegang tot de website.

15 sites zoals Craigslist om dingen online te kopen of verkopen (3)

4. Amerikaanse gratis advertenties

Het unieke aan deze site is dat het een partnerprogramma biedt dat niet beschikbaar is op een van de andere websites zoals Craigslist. Het betekent dat als u niet geïnteresseerd bent om uzelf als koper of verkoper te registreren, u zich kunt registreren als een partner en de advertenties kunt plaatsen die u wilt.

Nog een add-on van het partnerprogramma is dat de gebruiker een geldelijke beloning ontvangt als hij andere gebruikers doorverwijst om zich aan te melden voor een gold- of premiumlidmaatschap.

15 sites zoals Craigslist om dingen online te kopen of verkopen (4)

5. PennySaver VS

Het is misschien wel de eerste van andere sites zoals Craigslist die begint te functioneren en brengt de lokale producten en diensten al meer dan 40 jaar op de markt. Met deze online geclassificeerde website kunt u winst maken door uw advertentie te plaatsen en te positioneren, waardoor deze een voorsprong heeft op andere Craigslist-alternatieven.

Aanvankelijk begon PennySaver als een krant en plaatste lokaal relevante advertenties voor het kopen en verkopen van producten en diensten. Vervolgens is het ook online gegaan om zijn activiteiten een boost te geven en is het geaccepteerd door de klant.

15 sites zoals Craigslist om dingen online te kopen of verkopen (5)

6. Kijiji

Het is de gelokaliseerde versie van Craigslist die zichzelf heeft bewezen als een goed alternatief voor Craigslist. Het is functioneel in Canada en heeft zichzelf gevestigd als een vertrouwde merknaam om tegemoet te komen aan de behoeften van lokale klanten. Kijiji biedt ook een lijst met diensten zoals vacatures Hospitality Services, afgezien van het kopen en verkopen van producten en grondstoffen.

Kijiji is samengevoegd met Craigslist op andere plaatsen dan Canada, waar het fungeert als het lokale platform voor online marketing en dienstverlening. Kijiji is eigendom van en wordt beheerd door eBay, dat ook een van de grootste marktspelers op hetzelfde gebied is.

15 sites zoals Craigslist om dingen online te kopen of verkopen (6)

7.recycler

Het is een online marketingwebsite die een gebruiker aanbiedt om een ​​advertentie te plaatsen om de goederen te kopen en verkopen op basis van iemands interesse en keuze van het gebied, de plaats en het type product en goederen dat men wil kopen of verkopen.

Het lijkt erg op de website van Craigslist en misschien is het daarom niet veel populairder geworden in de klantgerichte markt in vergelijking met de andere vergelijkbare sites van Craigslist.

15 sites zoals Craigslist om dingen online te kopen of verkopen (7)

8.Achterpagina

Het heeft een geweldige functie die niet beschikbaar is in een ander alternatief voor Craigslist. Hiermee kan de gebruiker een video van het product maken en deze als advertentie op de website plaatsen. De videoadvertentie geeft er een voorsprong aan omdat het de potentiële koper en verkoper in staat stelt om een ​​realtime beeld van het product of de grondstof te krijgen.

15 sites zoals Craigslist om dingen online te kopen of verkopen (8)

9.Gumtree

Het heeft misschien een breder klantenbereik dan elke andere site zoals Craigslist. Gumtree begon zijn activiteiten rond het jaar 2004 en heeft sindsdien zijn activiteiten veel verder uitgebreid. Vanaf nu functioneert Gumtree onder andere in Nieuw-Zeeland, de VS, Singapore, Australië, Zuid-Afrika, behalve het Verenigd Koninkrijk.

Gumtree begon zijn online geclassificeerde markt aanvankelijk alleen voor het Verenigd Koninkrijk en functioneert tot nu toe specifiek voor zijn oude klantenbestand daar.

15 sites zoals Craigslist om dingen online te kopen of verkopen (9)

10.Op offeren

Het heeft een enorm klantenbestand omdat het eerder Let Go heeft overgenomen, een andere website voor online productmarketing die een sterk alternatief was voor Craigslist. Het is een veilige Marktplaats omdat het authenticiteit belooft aan kopers en verkopers. Bovendien heeft het ook zijn app beschikbaar voor gebruikers op Android en iOS.

15 sites zoals Craigslist om dingen online te kopen of verkopen (10)

Top 15 Craigslist-alternatieven gratis

Eindelijk zijn er nog een paar sites zoals Craigslist die u als alternatief kunt gebruiken in plaats van Craigslist. Laten we ook eens naar deze sites kijken.

  1. eBay
  2. Facebook Marketplace
  3. Locanto
  4. Amerikaanse gratis advertenties
  5. PennySaver VS
  6. Kijiji
  7. recycler
  8. Achterpagina
  9. Gumtree
  10. Op offeren
  11. Oedel
  12. Geebo
  13. Hoobly
  14. USA Today Advertenties
  15. Aankoop

Conclusie

Dat is voorlopig alles van onze kant om jou veilige online marketing aan te bieden. Hopelijk biedt dit artikel je de best mogelijke hulp om je te beschermen tegen fraude en andere nadelen van Craigslist. Geniet ervan!

15 sites zoals Craigslist om dingen online te kopen of verkopen (2024)

FAQs

Welke site is beter dan Craigslist? ›

Het beste alternatief voor Craigslist is naar onze mening Offer Up . De app biedt een robuust aanbod aan vermeldingen, is gemakkelijk te gebruiken, bevat een geverifieerde accountfunctie en bevat kopersbeoordelingen. Andere waardige alternatieven voor Craigslist zijn Facebook Marketplace, Locanto, Mercari en Recycler.

Is er een site zoals Craigslist Personals Alternative? ›

Locanto - Beste voor lokale verbindingen

Het heeft veel categorieën, maar gaat zwaar in op het gedeelte van persoon tot persoon. Dat is waar het schittert als een Craigslist Personals-alternatief. Locanto is helemaal lokaal. Of je nu op zoek bent naar een informele date, een relatie of nieuwe vrienden.

Is Craigslist verouderd? ›

Gebruiken mensen nog steeds Craigslist? Absoluut. U kunt op Craigslist in uw omgeving zoeken en gebruikte meubels, auto's, huurwoningen en zelfs banen vinden. Omdat er echter zoveel Craigslist-alternatieven bestaan, was het niet langer een one-stop-shopping-krachtpatser toen het in 1995 debuteerde .

Is Craigslist internationaal? ›

Het werd een webgebaseerde dienst in 1996 en breidde zich uit naar andere geclassificeerde categorieën. Het begon zich in 2000 uit te breiden naar andere Amerikaanse en Canadese steden en bestrijkt nu 70 landen .

Heeft Craigslist concurrenten? ›

OfferUp is een van de beste Craigslist-alternatieven voor lokaal kopen en verkopen .

Hoeveel mensen gebruiken Craigslist nog steeds? ›

Uit de laatste statistieken blijkt dat maandelijks meer dan 250 miljoen internetgebruikers Craigslist bezoeken . Elke bezoeker besteedt ongeveer 14 minuten aan het verkennen van de website.

Is Craigslist goed voor daten? ›

Velen hebben via Craigslist betekenisvolle relaties en succesvolle ontmoetingen gevonden . Deze verhalen vormen een bewijs van de effectiviteit van het eerlijk en integer plaatsen van en reageren op persoonlijke advertenties.

Waarom is Craigslist zo slecht? ›

Oplichting door verkopers .

Een veel voorkomende zwendel op Craigslist is dat de verkoper vooraf om overboekingen vraagt, om de aankoop veilig te stellen met een aanbetaling of om het hele bedrag te betalen. Als u een potentiële koper bent, maak dan nooit geld over voordat u het product heeft geïnspecteerd, vooral als het om een ​​groot artikel gaat.

Is Craigslist dood in 2024? ›

Het blijft de belangrijkste geheime dienst in welk medium dan ook . Wat betreft vacatures zijn er 2 miljoen vacatures per maand, waardoor het een geweldige optie is voor veel werkzoekenden.

Wat is beter, Facebook Marketplace of Craigslist? ›

In tegenstelling tot Facebook Marketplace functioneert Craigslist met meer anonimiteit . De verkoper kiest hoeveel informatie hij opneemt, waardoor een koper misschien heel weinig weet over de persoon of het bedrijf achter het product. Dit gebrek aan transparantie heeft tot meer concurrentie op de lokale markt geleid.

Hoe verdiende Craigslist geld? ›

Het bedrijfsmodel van Craigslist is gebaseerd op het aanbieden van een gratis advertentieplatform aan gebruikers. Ze genereren inkomsten door gebruikers een vergoeding te vragen voor het plaatsen van bepaalde soorten advertenties in bepaalde steden en door betaalde banneradvertenties weer te geven .

Waarom heet het Craigslist? ›

Craig wilde het 'sf-events' noemen, maar vrienden met meer kennis stelden voor om het 'craigslist' te noemen om het persoonlijke en nuchtere karakter ervan te versterken . Hij vindt het nog steeds lastig dat zo'n zichtbare plek naar hem vernoemd is, maar hij komt er wel overheen.

Hoe oud is Craigslist? ›

De dienst werd in 1995 opgericht door Craig Newmark voor de San Francisco Bay Area. Na de oprichting als een particulier bedrijf met winstoogmerk in 1999, breidde Craigslist zich in 2000 uit naar nog negen Amerikaanse steden, vier elk in 2001 en 2002, en veertien in 2003.

Waarom ziet Craigslist er verouderd uit? ›

Een van de belangrijkste redenen waarom de UI/UX van Craigslist zo slecht is, is dat het platform in meer dan tien jaar geen significant herontwerp heeft ondergaan . Het ontwerp van het platform is verouderd en mist de moderne features en functionaliteit die gebruikers van online marktplaatsen gewend zijn.

Waarom veranderde Craigslist zijn formaat? ›

“De veranderingen in HTML-posts kunnen in het beste geval worden ingegeven door de wens om een ​​gelijk speelveld te creëren voor iedereen die op Craigslist post , maar wij zijn ervan overtuigd dat het reageren op aangetoonde klantwensen door innovatie te belemmeren niet de beste aanpak is voor de sector als geheel. ”, zegt Pierson.

Wat is de Craigslist? ›

Craigslist is een gecentraliseerd netwerk van online gemeenschappen in de Verenigde Staten, waar advertenties staan die door ieder willekeurig persoon geplaatst kunnen worden, zoals vacatures, woningen, contactverzoeken, handelsberichten en cv's.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated:

Views: 6476

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.